Pages

Monday, April 25, 2011

SETAN!!!!!!

                                                    Assalamualaikum teman2 yg drahmati allah sekalin....
                   OK!!!sblom afif tdo,afif nk post satu entry nie..td ttbe gatai tgn nk sign in 
                                   friendster, tah ape mmpi nk bkak frenster ttbe..plek tol..
                            pas sign in check inbox pastu trbace msg nie..so afif kongsilah.......
                                                                    SEBABNYE!!!!
                    terkena ats btg idung sdiri..huahuahuahua..sedihnye..apelah nk jadi ngn afif nie..
          aishh..kurg ajar btol SETAN NIE!!!!stp kali azan,mst dyrg dtg kacau..pejadah tol setan nie....
                                         MARILAH KITE BANGKIT MELAWAN SETAN2 NIE!!!!
                                                                 JOM TUNAIKN SOLAT
                      ~~SEMBAHYANGLAH ANDA SEBELUM ANDA DISEMBAHYANGKAN~~

                                                                                          Sekadar gmbar hiasan




                    

----------------------------------
Original message from الشكرين:
> ----------------------------------
> Original message from Sy@Bab:
> > Manusia - Eh, dah subuh dah?
> > Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu .
> > Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini.......awal lagi nie?.zzzzzzzz
> >
> > Manusia - Nak makan, laparlah ??
> > Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah...
> > Syaitan - Ahh, tak payahla..... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? .
> >
> > Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
> > Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
> > Syaitan - Ehh,panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!
> >
> >
> > Manusia - Alamak, dah lewat!
> > Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat..
> > Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?
> >
> > Manusia - Azan sudah kedengaran.. . .
> > Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
> > Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.
> >
> > Manusia - Eh, eh... tak boleh tengok ini, berdosa...
> > Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha
> > Melihat dan mengetahui !
> > Syaitan - Perggghh.... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..
> >
> > Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
> > Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
> > Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? .
> >
> > Manusia -Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
> > Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
> > Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2....
> > pandai2lah?
> >
> > Manusia - aku telah berdosa..
> > Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha
> > Pengampun. .
> > Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya
> > sekali....rugila. ... (kalau sempatla)
> >
> >
> > Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
> > Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai
> > Allah,berpalinglah dari jalan itu .
> > Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?
> >
> > Manusia ? Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
> > Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA,kebahagiaa n di
> > dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
> > Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan
> > kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....
> >
> > Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
> > 1. Anda - Patutke aku biarkan E-mail ini tetap dalam mailbox aku.
> > 2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (Forward E-mail ini)
> > 3. Syaitan - TAK PAYAH!!!X PENTING PON!!!!


                                        Keputusan ditangan sahabat2 semua...jdkanlah perigtn ini sbg SAHAM utk kita
 diakhirat kelak..tekan je butg share spy kwn2 kita dpt bace
Sekian,Wassalam....:)

4 comments:

ღSya said...

ape tjuk en3 nie??

*.*.*.*.*.

same2 laa kite renung sejenak ^^

afif_az said...

tjuk dye setan!!!!haha,,ok x??

fiq. said...

selalu ikot cakap setan T.T

afif_az said...

same la kite..huuuu..jom la same2 muhasabah diri...huhu