Pages

Wednesday, April 20, 2011

Perempuan Zaman Skunk!!!!!(not all laaaaa)

                      Assalamualaikum teman2 sume...entri afif kali nie afif amek drpd note kat
       FB yg member2 share..walaupun ayatnye agak pedas,tp mende yg dsbutkn dbwh nie mmg
       brlaku.mmg bnyk sgt...so afif stuju la ape yg dtulis oleh author note nih..tp ade yg xpatut la..
                      contohnye no7 yg  suh p umah tumpangn tu..afif juz copy and paste je..hiiii..



1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak(hahaha..lawak weyh).

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'(ngahaha)

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan? 

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway(certain gurl je)

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu(mmg ramai cmtu yg afif tgk kat fb2 pompuan.tp xsemua la).. buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot


                                                                   Akhir QALAM,
                        afif mtk maaf ye kalau ade yg trase.aytnye mmg kasar n pedas.TP content
                     note nie mmg btol..mende realiti..mostly pompuan suke tayang gmbr kat fb.posing 
                                                     maut2..patotkah??xpatot.xpatot~~~~
                              stu lg,kat blog un bnyak gak yg suke tyg gmbr2 cmtu..contest2  
                        gmbr comel2 la.itu laa ini laa.contest posing depan cermin la.mcm2 la.
                                                        xperlulah mnde2 cmtu sume..
                       .afif mtk maaf ye..this note as a reminder to me especially so dat i can take care      
                        of my family my siblings and also as a reminder to all my readers and followers...
                                                               once again im so sorry..
                                                      renung2kanlah saudaraku yg dsygi

                          bila sebut renung2kanlah,trigt plak blog teman sy RENUNGLAH SEJENAK 


                                                      ~~ MAY GOD BLESS U ALL~~

13 comments:

nelly said...

wow ..betul2 nasihat ~

afif_az said...

nelly>>ngeee...ayt kesat sori r..afif copy paste dr FB je...bkn ayt afif tuh..hiiiii..

mizzapple said...

sekali sekala bt entry cmnie pn bgs.
bg kesedaran pd bdk2 muda.
lbh2 lg bdk2 pmpuan.

diana said...

belambak dah entry gini..
bukan depa sedar pun sebab depa tak baca..
nak bagi depa baca sila tulis kat wall depa terus..

ammboi.blogspot said...

saya sokong cik diana komen kat atas nih... hehehe

p/s: xleh nak tggl jejak kat s/box...huhu

afif_az said...

mizzapple>>huhu..bgus mmg bgus..tp dyrg kdg2 bce 1stpoint je salunye pastu mst da xbce next point...nk mngubah ssuatu yg da mnjadi kebiasaan dlm idpu kite mmg susah....huhu


miss diana>>tu la pasai nooo...uihh.bahaya wat cmtu..men serang je wall dyrg..kite kne gne care yg lmah lmbuut...

ammboi>>pasai paaa xleh plak??tenet slow kot mase saudara ammboi lawat blog afif tu..tu yg xkuor chatbox tu kot..ngee

Nadia Alzahra said...

assalamualaikum..

kadang-kadang bahasa yang kasar itu sangat terkesan di hati,
bagus entry nih, keep istiqamah akhi :)

afif_az said...

waalaikumussalam...btol2..kdg2 perlu gak skit2...biar dyrg sedor skit..dunia da akhir zaman....da nk kiamat da..ajal lak xtau bile....thnx ya...:)

ღSya said...

downg tau sume 2 salah..
tp stilL buat..

biler kasi nsihat..tutop tlinge ngn tempurung besi..

***************
xde 'lah' laa.. renung sejenak jee.. ngeh2

afif_az said...

heheh..saje..nk bg sdap skit ayt tuh..renungLAH sejenak..hek3....
ade ke tempurung besi???ngeee

MissSyarniFarida said...

DUCK FACE ;pp

afif_az said...
This comment has been removed by the author.
afif_az said...

hahah..suke plak aihhh..yela duck face..amek gmbr sorg2.kmra duk bhgn ats skit pastu snap gmbar muka la..kembang mulut la..bajet duck face gtuuu...hahahah..trasa ke???ngehehe