Pages

Sunday, May 22, 2011

Nuffnang : CPA dan CPC, Masih Ada Yang Tak Fahamkah??


Salam kepada all Nuffnanger di luar sana..di sini pucheh nak terangkan sikitlah pasal iklan-iklan yang ada di Nuffnang ni..mungkin ada yang baru dan masih tak faham lagi..Terdapat 2 jenis iklan yang dikeluarkan oleh Nuffnang iaitu CPA dan CPC. Yang pertama adalah CPA- Count Per Action..maksud dia bila someone klik iklan CPA ni, kita masih belum dapat earning sehinggalah dia bersetuju untuk membeli kempen2 yang disediakan..atau sign up iklan tu, barulah kita dapat earning..Contohnya adalah iklan MilkADeal macam dalam gambar di bawah..


Sama jugak dengan iklan churp2 race tu..klik x dapat ape pn ok..

Dan Iklan yang ke-2 adalah CPC- Count Per Click..Iklan yang macam ni baru dapat earning bile someone berminat klik kat iklan kita..Ada macam2 iklan CPC yang running sekarang ni..contohnya macam Celcom SOX, DiGi iPhone4, DiGi K-Pop LIVE, Nokia, KFC, Mamil Gold, Exora, Proton dan terbaru IKEA..Okeh kalau keluar iklan tu boleh la klik..huhu

Dan ada lagi satu iklan..iklan CPS..tu proton je ade..hehe..melawak je..
Dan anggaplah BE- Buffered Earning tu sebagai bonus anda berblogging
Sekian, terima kasih

sumber 100% dr >>pucheh
teman2 sila ke blog pucheh sbb dye bg info yg sgt brgune..jgn lupa folo dye n tekan dye punye nuffnang yee..:)

7 comments:

shark said...

x pnah pn amik tau..
hehe
sbb majuk x pnah dpt:p

afif_az said...

hahahhaa....xyah amek tau yg pnting tuh..sy pon xamek tau..tp kdg2 cek,ttbe dpt earng..hahaha..tu org kate rezeki...ngeh3

^ Uncle Syaf ^ said...

baru den tau..tak ponah lak amik tau pasal bondo2 cam ni sobolom ni...tq

harrazdani said...

nice info....sebenarnya ramai kawan2 yang x tahu pasal ni...

yie76 said...

bro lagi tk faham ;D

yie76 said...

tentang iklan nufnang nih bro tk faham

afif_az said...

oooo..sy pon kurg pham sgt..nngeh3.. cm iklan nuffnang yg kuar gmbar milkadeal tuh,kalau sy tekan yg tu kat blog bro,bro xkn dpt earng...sbb iklan yg milkadeal tuh jnis CPA..count per action...klau nk earng,sy kne tekan iklan yg jnis count per click kat blog bro tuh...cntoh iklan yg jnsi CPC tu ialah iklan mxs,digi,clcom,ikea,iklan coklat tuh,cimb n len..tu je yg sy pham...ngeee..haha