Pages

Wednesday, May 18, 2011

Sensitifkah anda dgn isu ini??Benarkah Ia??

terkejut aku bila dpt tau dari member aku yg ade sebuah gereja yg terbesar di asia akan di bina di bukit jalil..mula2 aku x percaya pon...tp lepas aku selidik n kaji..huhuhu..rupa-rupanya mmg betul dakwaan member aku tu..masyaALLAH...lebih mengejutkan aku..gereja terbabit mengandungi unsur2 freemason...maybe kebetulan atau sebagainyer...aku pon x tau...tp ape yg penting...bila da siap kita tgk..sape yg RASMI kan gereja ni nanti.
tekan READ MORE untuk tgk gambar gereja dan baca ttg gereja ini

gereja yg akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.

kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkanyer sekarang.untuk maklumat lanjut ttg gereja ini rujuk laman web gereja ini http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html danhttp://www.calvary.org.my/

Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.










  beginilah rupa gereja itu apabila siap dibina

mengejutkan juga..gereja ini mempunyai unsur2 freemason



Jangan terkejut jika setelah selesai pembikinanya nanti, gereja ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.

Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.

Lihatlah saja kepada misi-misinya:


The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind



Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini.


psstt : menurut maklumat yg aku dapat..gereja ini telah lame dibina..sejak tahun 2008..apekah kesudahan gereja ini..?????????????? 

12 comments:

cemomoi said...

bule pulak kerajaan luluskan... semakin ketara niat nak gantikan islam agama negara ni kot?

afif_az said...

xtau la tuh...sy pon share dr blogger len nie....truk da skunk nie...

^ Uncle Syaf ^ said...

thanks...nice sharing
terkejut juga ni...biar betul...kenape??

besar betul dieorang punye target..cam tak caye je..and nk masuk unsur2 Freemason lagi..haishh


nanti reason die mesti macam ni


- kate satu malaysia kan!!! masjid besar2 boleh bine tak kan gereje pun tak boleh..entah lah, ni kofliknye bile kite berbilang kaum, bukan islam semate2 di malaysia ni...



macam kat negare luar yg kristian, bile je nk bine masjid kat sane akan ade isu jugak,...



hurm susah nk cakap... btw, nice info

i follow u

afif_az said...

tu la pasal..mmg trkejut la,,info ni sgt mndebarkan khususnya utk umat islam dmsia....hmm...da truk da...

dea izzana said...

masyaallah! :( knp mcm ni?

afif_az said...

knp???tepuk dada tnya selera...power in ur hand..use ur power wisely...pluang xkn dtg dua kali...kalau brtrusan,agama islam dmsia mgkn jd cm indon..name je islam..tp xdpt nk bezakn islam ke x..mnum arak..brzina...mksiat sana sini...so same2 la kita muhasabah diri kita sume...:)

sop said...

Mmg teruk imej malaysia sbg negwra islam. Iks iks iks

afif_az said...

msia dlm proses mnjadi spt indon....rasuah berleluasa,ngra islam,tp rkyat xtau islam ke x,name mmmg islam tp sbnrnye rmaai yg kafir...ntahlah..isu ni isu besar.mlibatkn agama kita..pakah yg anda sume rase bila bce artikel ini??geram??biasa2??okokokok?benci n mluat dgn kerenah krajaan yg xambil kisah??tnyala diri sdri...atleast kalau kita mmbenci dlm aty,itu adlah slemah lemah iman...

ney said...

seriously ade nak buat mnda cemni kat m'sie? omg, apala nak jadi, and gov pon sesuka aty je luluskan projek ni...Nauzubillah...

afif_az said...

yup...im serious u know when its about ISLAM....tgk nie link kat bwh...
http://www.calvary.org.my/

n lin kat bwh nie lak cube tgk ape dye tulis..mngerikan...nauzubillah ya allah...
http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html

shark said...

thun 2008 sampi skang x siap lg?
huhu..

afif_az said...

skunk xtaw la da siap ke x....xpenah lalu pon kwsn tu....mnde nih da lame..